Zlatko Ercegović na Kongresu u Pekingu uveo bh. Neurohirurge u punopravno članstvo Svjetske Federacije Neurohirurških Asocijacija

0

Ugledni tuzlanski doktor, Zlatko Ercegović, šef Odjeljenja za spinalnu neurohirurgiju u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla, Federalni zastupnik i član Socijaldemokrata BiH pun ponosa objavio je da je Udruženje Neurohirurga u BiH na Kongresu u Pekingu primljeno u punopravno članstvo Svjetske Federacije Neurohirurških Asocijacija ( WFNS).

“Čast mi je biti jedan od dva delegata naše asocijacije u WFNS u narednom periodu.”, napisao je Ercegović uz fotografiju iz Kine.

Ovim činom, naši ljekari su još jednom pokazali da spadaju u sami vrh svjetskih neurohirurga, a sa malo većim sluhom vlasti pri nabavci sofisticiranih uređaja, mogli bi imati još bolje rezultate.

Inače, UDRUŽENJE NEUROHIRURGA U BOSNI I HERCEGOVINI, kao nevladina organizacija, je oficijelno udruženje neurohirurga na državnom nivou. Članovi Udruženja su neurohirurzi iz svih 8 neurohirurških centara u BiH. Osnovano je 15. jula 2003. godine u Sarajevu i kao takvo prvo je stručno udruženje formirano na teritoriju cijele BiH.