VEDRAN MITRIĆ: Zaključak im (ne)jasan, pa uprkos zabrani zapošljavaju uhljebe – može im se jer su SDA

0

Budući da je skoro izvjesno da SDA neće činiti vlast u Kantonu Sarajevo, kadrovi te stranke intenzivno zapošljavaju službenike u svoje kabinete, uprkos zabrani.

Nastavljaju oni tako da rade, prave i dalje svoju mašineriju, treba se pripremiti za Lokalne izbore, pa i Opšte izbore za četiri godine.

Naime, Skupština Kantona Sarajevo naložila je da se obustavi prijem službenika, međutim Vlada KS je odbila obustaviti započete procese.

Ministri iz SDA ovom odlukom, derogirali su zaključak Skupštine KS i to uz obrazloženje da se proces ne može zaustaviti tek tako, jer je započet mnogo ranije – tačnije u toku predizborne kampanje.

S druge strane, jasno je da je nepoštivanje Odluke krivično djelo.

Da budem precizniji ko su ovi ljudi, da ne bude rekla-kazala. U pitanju je premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj koji je dvanaest dana nakon donošenja Zaključka raspisao konkurs za dva nova državna službenika, pravdajući ovaj potez – nerazumijevanjem Zaključka.

U pitanju nisu semantičke vratolomije pa da je teško skontati kada ti neko naloži da NEMA novih zapošljavanja, ali to za tebe ne važi, jer ti si iz SDA.

Tako su kadrovi SDA odlučili raspisati nove konkurse za zapošljavanje. Osim premijera KS, Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS također je raspisao konkurs za tri nova službenika.

Prema svemu sudeći, svi drugi razumiju, osim kadrova SDA jer po potrebi oni ih tumače kako njima odgovara.

Valja uhljebiti svoje prije nego što se funkcija napusti.