VEDRAN MITRIĆ: Šta vlast zna šta je borba za život

0

Diljem naše države, na gotovo svakom mediju, čitamo o brojnim vapajima u pomoć, onima kojima je zaista potrebno. Što je logično, jer onaj ko se trebao pobrinuti za ove skupine bh. građana to nije učinio, pa se oni u potrebi moraju snalaziti na brojne načine. Organiziraju se brojne humanitarne akcije, te se često otvaraju humanitarne telefonske linije.

Najviše svakako da boli kada vidimo da su djeca u pitanju. Kakva god da je situacija u državi, sve nas nevolje spoje pa reagujemo, nebitno o kojem imenu i prezimenu, nacionalnosti i drugim glupim podjelama da se radi. Sa druge strane, svi se radujemo kada su akcije uspješne, kao i zahvati sa pozitivnim ishodom.

Dok traju te akcije, često možemo čuti i već izlizanu frazu: “Hajde da političare plaćamo sms-ovima, a da građane liječimo iz budžeta.”

JASMIN NAS TREBA: Operacija odgođena jer novac nije prikupljen

Šta za to vrijeme rade državni parlamentarci?

Kada se analizira rad, pogotovo, državnih parlamentaraca, vidljivo je da su oni poslije ljetnje pauze, pa do početka predizborne kampanje, održali svega jednu sjednicu, koja je imala tri tačke dnevnog reda.

U praksi, to znači da će poslanici u parlamentu BiH dok se ne ozvaniče rezultati opštih izbora „zaraditi“ i 10.000 KM, a da maltene nisu ni sjeli u poslaničke klupe. Uz to, dok novi poslanici ne sjednu na njihova mjesta proći će još najmanje dva mjeseca, što znači da će na svoj konto moći da dodaju još bar približnu cifru.

Narode, na koji način vam se još čovjek treba obratiti da biste shvatili da je sva snaga, vlast u vašim rukama. Kako ste ih izabrali, tako ih i skinuti možete.

Izbori su završili, znaju se rezultati, sada čekamo da se oni “slože” pa da vidimo hoće li se socijalna izdavanja pojačati.