VEDRAN MITRIĆ: Hrvati, jel vam sada jasno koga Čović predstavlja?!

0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrdila je rezultate općih izbora u BiH održanih 7. oktobra, te nakon 16 dana “proglasila pobjednike”.

Sada su na redu previranja ruku, ko će sa kime, ko na koju poziciju, premijersko, poslaničko, direktorsko mjesto.

Međutim, najveću prašinu u posljednja dva dana svakako da su podigli jedan pobjednik i jedan “gubitnik”, Dodik i Čović.

Dok su ovom dvojcu puna usta toga da se treba raditi na promjenama Izbornog zakona kojim bi se obezbijedilo da svaki od tri entiteta ima pravo da glasa samo za svoje predstavnike, niko narod ništa ne pita. Možda smo više svi siti tih vaših podjela, ogovaranja, dok na svojim računima skrivate milione KM.

Dodik ne želi u NATO

Nije NATO samo sigurnost od svih retorika, podjela, hušačkog govora i zveckanja oružjem na čemu se zasnivaju kampanje ovih što naginju na desno, nego su prednosti znatno veće. Prednosti ulaska su velike, prije svega u ekonomskom smislu. Primjeri za to su dvanaest zemalja Istočne Evrope koje su nakon ulaska u ovaj vojni savez privukle investicije u svoje zemlje.

Tu se gleda i smanjenje političkog rizika, da li će ta zemlja doživjeti neki građanski rat, da li će ta zemlja doživjeti napad i agresiju druge države. Budući da NATO obezbjeđuje sigurnost, teritorijalni integritet, političku nezavisnost države, investitori su ohrabreni da počnu ulagati u te države.

Pa ko je ovdje lud?!

Komšić je mala marioneta i pogodan alatić, Dodik je dobar

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da je novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH “Željko Komšić mala marioneta i pogodan alatić u rukama radikalne bošnjačke politike, dok je izbor Milorada Dodika za člana Predsjedništva pozitivan za evropski put BiH”.

Čović navodi da Komšiću mjesto člana Predsjedništva BiH “ne pripada na bilo koji način, kao i da je njegovim protivzakonitim izborom BiH dovedena pred krizu koja može biti nesagledivih razmjera”.

“Komšić niti je legalan, niti legitiman. Njegov izbor je protivzakonit, jer je ugrožen cijeli narod”, rekao je Čović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Nakon svih izjava u Banja Luci, bivša premijerka Hrvatske i bivša predsjednica HDZ-a Hrvatske Jadranka Kosor oštro je prokomentirala na društvenim mrežama susret predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i lidera SNSD-a i budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Milorada Dodika u Banjoj Luci.

– Dodik je za Mladića rekao da je heroj nakon što ga je Haški sud osudio na doživotnu robiju zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti. Mnoge žene su silovane, rekao je sud. Među njima i djevojčice od 12 godina. S Dodikom Čović za EU put. Jad i bijeda – napisala je Kosor na Twitteru.

Uzevši u obzir sve ono što smo mogli vidjeti u proteklih par mjeseci, sve sastanke, govore, ne mogu se oduprijeti dojmu da smo se pomjerili i jedan jedini dan iz devedesetih. Tamo gdje su Milošević i Tuđman stali, nastavljaju Dodik i Čović.