TUZLA: U 76. godini preminuo legendarni igrač Slobode FAHRUDIN AVDIČEVIĆ

0

Tuzlaci, a i svi bh. sportski radnici su jutrošnju vijest primili sa tugom. U 76. godini napustio nas je simbol FK Sloboda, najdugovječniji kapiten i fudbaler sa ubjedljivo najviše nastupa za Crveno-crne sa Tušnja, Fahrudin Avdičević. Fahrudin Avdičević je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema sa srcem zbog čega je bio hospitaliziran u UKC Tuzla ali nažalost izgubio je životnu bitku.

Fenomenalni “štoper” Slobode i reprezentativac Jugoslavije bio je jedan od najofanzivnijih odbrambenih igrača kojeg pamti evropski fudbal sa 17 postignutih golova u jednoj sezoni, četiri manje od legendarnog Ronalda Koemana, koji je igrajući za PSV 1987/1988 postigao 21 pogodak.

U Slobodu je iz FK Radnik Bijeljina došao “greškom”, koja se pokazala najboljom u istoriji kluba.

Od 1963. godine, kada je prvi put obukao Slobodin dres, a oblačio sam ga, 825 puta, kroz ovaj klub duge i svijetle tradicije, prošlo je na stotine igrača, članova uprava, radnika i saradnika. Svako od njih utkao je dio sebe u dugogodišnju historiju kuba.

Mnoge od njih, poslije nekog vremena, neopravdano zaboravljamo.

Iskreno se nadamo da mlađe generacije, navijači Slobode, imena onih na čiji se spomen u drugim sredinama ustajalo u stav mirno, neće zaboraviti velikana.

Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće, a informacije o vremenu i ukopu biće poznate naknadno.