TUZLA: Na pomolu raskol Naše stranke?

1

Kandidat Naše stranke za gradonačelnika prije 5 dana na društvenoj mreži Facebook, javno je vrijeđao kantonalnog zastupnika Naše stranke Selima Bešlagića i njegovog unuka Omera Berbića.

Naime u priloženim fotografijama se jasno vidi kako se spominju članovi Naše stranke (Selim Bešlagić i Omer Berbić) o.p.a.

Kako nas obavještavaju izvori, upravo pomenuti pokušavaju da promijene rukovodstvo koje je osvojilo manje od 200 glasova na prethodnim izborima.

U međuvremenu je status obrisan, a komentar uklonjen tako da se ne zna da li je došlo do pomirenja unutar gradskog odbora Naše stranke. Iz dobro obaviještenih izvora smo dobili informaciju da se dobar dio članova Naše stranke protivi samovolji pojedinaca. Stvari postaju još interesantnije kada se uzme u obzir da prije par mjeseci zbog statusa na Facebooku iz Gradskog odbora stranke U Tuzli izbačen Edin Osmanbegović, nosilac liste za Federalni parlament ispred Naše stranke.

Da li je na pomolu raskol u Našoj stranci, i da li Našu stranku čeka sudbina SDP-a gdje su pobjednici napustili gubitnike znat će se sutra (ponedjeljak) kada zasjeda Predsjedništvo Naše stranke.

1 komentar

  1. Koliko god je bizarno da kao “svježu krv” sa novim idejama Naša- mladalačka stranka kao ziheraško-populistički mamac ponudi već oharabljenog Selima B. toliko je i bizarnije da kao nove političke vjetrove predloži opet njegovog anonimnog i neafirmiranog unuka!?
    Još samo da pozovu Rodmana, pa da cirkus bude kompletan.

Comments are closed.