Svi bi sa SDP-om, al SDP neće sa njima!

0

Predizborna kampanja uveliko je krenula. Bilbordi, plakati, saopštenja, medijska prepucavanja političkih subjekata kao da bi jedni drugima krvi se na slamku napili, dok u pauzama kojekvih sjednica jaranski kafe ispijaju. Dobro, nama koji malo više pratimo politička dešavanja, kampanje nikad ne prestaju.

Posljednja u nizu izrečenih nebuloza kada je u pitanju Tuzlanski kanton jeste upravo diskreditovanje PDA od strane bivših stranačkih kolega.

Tako neki živinički portal (op.a. SDA-ovski portal) piše kako sa PDA niko ne želi, stavljajući već SDA u koaliciju sa SDP-om, jer su tobože čelnici KO SDP Tuzla posjetili Živinice i usput sjeli na kafu, zamislite sad, sa članom SDA.

“Dogovor o postizbornoj koaliciji, apsolutno ne postoji i nema niti jedne političke opcije u ovoj zemlji sa kojom bismo dogovarali bilo kakvu koaliciju. Nama naravno da odgovaraju programski slične političke opcije i da ćemo mi sa njima po završetku izbora porazgovarati, ali da je danas sa nekim dogovoreno kao što se to spominje PDA, SDA, od toga nema ništa. To je glupost, notorna glupost. Ništa nismo dogovarali niti sa jednom strankom. Na kraju krajeva, po statutu SDP-a, Glavni odbor je taj koji dogovara koalicije. I, uz najbolju volju čak i predsjednika Nikšića, koalicija se ne može potvrditi bez saglasnosti GO. Otišao bih i korak dalje pa za takvo pitanje napravio referendum na kojem bih pitao sve članove SDP-a, za koga ste? ”  – istakao je predsjednik KO SDP-a Tuzla Enver Bijedić.

Ako ćemo i na tom portal pročitati milion puta izrečenu floskulu “ostaje da vidimo”, možemo i mi onda napisati nakon citata, pametnom dosta.

(V.M.)