Sve što se dešava u Skupštini TK, unaprijed je isplanirano

0

I tako – kada se SDP 2014. pvi put poigrao s rekonstrukcijama vlasti, izguravanjem SDA sa ministarskih pozicija, pokazalo se kobno za cijeli kanton i sve njegove stanovnike. Naravno, vremenom to sve ide na gore. I tada su se spominjali naši dokazani eksperti. Naravno, uvijek je SDP sve radio u interesu građana, a nikako u spostvenom interesu, no eto, počevši od Jasmina Imamovića, kojem nije dosta što je grad pretvorio u selendru, pa sad ima ambiciju da i kanton unazadi, ljubomoran valjda na to što su nas sve općine nadmašile u razvoju.

Zanimljivo je to da se još u septembru pričalo o smjeni kantonalne vlade, nakon lokalnih izbora i to pričalo baš ovako, sve ovo što se sad dešava, sve se znalo i sve bilo isplanirano i na svakom se koraku moglo čuti.

Ovo što radi Naša stranka je prava jefitna prostitucija. Nije lako biti Zvjezdan Karadžin, pa izgubiti već treće izbore, nije lako kad ti jedan mladenac, djedov unuk, uzme poziciju sa zadnjeg mjesta na listi, ali dokle ide to ponižavanje, dokle ide ta borba za vlast, da je on spreman da se prodaje i podaje, i mladima i starima, sam sebe tješeći pričom o stručnosti i kompetencijama. Svi mi dobro znamo o kakvim se kompetencijama radi.

Da se Naša stranka pokazala kao mućak, to su ovi izbori pokazali i razotkrili da nikome, ali zaista nikome nije stalo do reformi i kvaliteta, nego samo i isključivo do svoje guzice. Sve govori ovo Bešlagićevo kurvanje i Karadžinovo plakanje da se i njemu nađe neka pozicija, da mu se namiri bol i trud koji je za stranku dao.

Bešlagići ga na kratkoj uzici drže i tješe govoreći: dobro, nemoj plakat, eto bićeš opet ministar.

Svi građani kantona naprosto strepe da vide kakve nam to sad SDP eksperte nudi, kad su nam njihovi dosadašnji sto puta prisjeli, sto puta dokazali da su na svaku prodaju, nerad i krađu spremni, da je prosto nevjerovatno da su na tu jadnu kartu o stručnosti ponovo zaigrali, kad znamo da su nam i do sad servirali ljude sa biroa, iz računovodstvenih servisa i sa nekih činovničkih stoličica, da smo se uvijek pitali kakvo se ekpertovanje očekuje od ljudi koji nikakvog profesionalnog iskustva nemaju. Bez želje da ikog vrijeđamo, sjetimo se ministra Lazića, pa Alise Bijedić, pa savjetnika Bakalovića i savjetnice Hifziefendić. Za njih nikada niko nije čuo, a kamoli ih u eksperte ubrojao.

Mandatar je takođe posebna priča. Gdje se njegova stručnost do sada pokazala? Možda na privatnim travničkim i bijeljinskim fakultetima gdje predaje uporedo radeći na Univerzitetu u Tuzli? Zašto se on zove ekpertom, ako nikada nije radio u praksi? Gdje se ta stručnost, osim u teoriji i praznim pričama pokazala?

I na kraju tunela, naravno sunce. Banovićko sunce, koje godinama na ovaj ili onaj način miče pijune po kantonalnoj šahovskoj tabli. Kuko, kojeg majka jednom rađa, pokazuje im uvijek da bez njega ne mogu i da nikakav Jasmin Imamović ne može biti njegov nivo. Takve kao Jasmin Kuko jede za doručak. Smije im se u facu, prijeti im, postavlja ih i smjenjuje, plaši ih kako će Elzinu napuckati na njih. Sve im radi Kuko, a oni pokušavaju da ga imitiraju, jedno obećavajući, drugo radeći.

Svi ćemo se obradovati novoj kantonalnoj vladi. I Kukinog krila poskakuju, umiljavaju mu se, on im ponekad da po pola marke da kupe sebi lizalo.
Jadno je danas biti ekspert u novoj kantonalnoj vladi. Jadno i ponižavajuće.