Šta je ubica Kurtić rekao majci prije nego je počinio samoubistvo

0

Još jedno ubistvo i samoubistvo potresli su građane Bosne i Hercegovine, koja su se dogodila u protekla 24 sata u Sokolović Koloniji, te kod sela Luke, u općini Konjic.

U subotu je u 19:20 sati u ulici Francuske revolucije na području općine Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojem je stradao Ammar Kapidžić, bivši član Odbojkaškog kluba Ilidža.

Kako saznaje Radio Sarajevo, Ammara je ubio Amel Kurtić (28) iz Sokolović-Kolonije, čije je tijelo nekoliko sati kasnije pronađeno na makadamskom području kod sela Luke u vozilu, kod mjesta Bjelimići u Općini Konjic. Sumnja se da je riječ o samoubistvu.

U toku noći, pripadnici OSA-e pomogli su MUP-u KS-a u lociranju osumnjičenih za ubistvo, pa su isti na osnovu telefonskog signala locirani na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica.

On se nakon što je ranjen, teško kretao i bio je vezan za kolica jer su mu bili pokretni samo ruka i noga. Nezvanično se moglo čuti da mu je ranjavanje “sredio” upravo Kapidžić, te da mu se Kurtić zato osvetio. Prije nego što je krenuo u osvetničku akciju, Kurtić je majci poslao poruku šta namjerava da uradi i zamolio je da mu oprosti.

Kako smo naveli, Kurtić je u novembru 2018. napadnut dok je izlazio iz novoosnovanog fitnes-centra. Napadač ga je čekao i dok se s njim mimoilazio u hodniku teretane, napadač je izvukao pištolj iz kese i pucao mu u leđa. Pogođeni mladić je pao na tlo, ispred objekta, a napadač je sa udaljenosti od 15-ak centimetara ispalio još dva hica.

Policija nije mnogo istraživala ovaj slučaj jer im Kurtić nije želio otkriti identitet osobe koja je pucala na njega, rekavši da “nije šmeker”.

Internetom kruže priče da su Kurtić i Kapidžić navodno bili nerazdvojni prijatelji.

“Ubica je nedavno ostao nepokretan pri ranjavanju u blizini kičme, pa je ubio partnera i sebe”, jedan je od komentara.

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19) jučer su predati Tužilaštvu.

Osumnjičeni su za ubistvo na podmukao način i iz osvete, potvrđeno je iz Tužilaštva.