Službenici MUP-a izdali najmanje 10 vozačkih dozvola osobama bez položenog ispita

0

Šest službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo osumnjičeno je da su vršili malverzacije u vezi sa izdavanjem vozačkih dozvola, odnosno da su ih izdavali osobama koje nisu imale položen vozački ispit. Troje će biti danas predato u nadležnost Tužilaštva.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje u posljednjih nekoliko mjeseci izdato je najmanje 10 vozačkih dozvola.

To znači da su osumnjičeni uposlenici sarajevskog MUP-a na cestu pustili najmanje deset potencijalnih vozača – ubica, ako se uzme u obzir da nikada nisu stekli pravo na upravljanje vozilom.

U narednim danima se može očekivati da broj ilegalnih vozačkih dozvola bude i veći s obzirom da je istraga u ranoj fazi.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova KS uhapsili su jučer šest osoba koje su osumnjičene da su vršili malverzacije u vezi sa izdavanjem vozačkih dozvola. Tri osobe će danas biti predate u nadležnost Tužilaštva KS.

Iz MUP-a KS jučer je saopćeno da je ova akcija dio sveukupnih nastojanja policije da kroz intenzivirane akcije radi na sprečavanju i sankcionisanju nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima i tako jačaju integritet u radu, ali i vrate povjerenje građana u rad MUP-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo Vas upišite komentar!
Molimo Vas unesite ime