Sin legendarnog Kinđeta lišen slobode!

0

Sarajevska policija danas oko podneva lišila slobodu Sarajliju Darija Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u kidnapovanju Tamera Kilerdžija jednog od vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu, saznaje Oslobođenje od organa istrage.

Kako se moglo saznati, Kilerdžija su navodno prisilno priveli pripadnici Škaljarskog klana iz Crne Gore, jednog od dva najjača mafijaška klana u regionu (Škaljarski i Kavački klan). Za sada je poznato da je Tamer Kilerdži otet 20. aprila, te nekoliko sati držan zadržan u jednoj vikendici na području Ilidže. Pod kojim okolnostima je otet i pušten nakon nekoliko sati nije poznato saznaje Oslobođenje od organa istrage.

Delibašić se dovodi u vezu sa ovim događajem zato što je nekoliko dana prije vikendicu u kojoj je držan Kilerdži, navodno, iznajmio nekim Crnogorcima i jednom državljaninu Srbije.

Dario Delibašić je sin košarkaške legende Mirze Delibašića. Dario je, kako saznajemo, vlasnik palačinkarnice Cakum Pakum u Ulici Kaptol.

“Dario je učestvovao u transportu droge iz Beograda, preko BiH, Zagreba, Maribora u Italiju te da je tim poslovima stekao nezakonitu korist od 60.000 eura”, navodi naš izvor Oslobođenja.