PUKOVNIK ORUŽANIH SNAGA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mićivode, evo za kakav KRIMINAL ga terete…

4

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pukovnika Oružanih snaga BiH Ramiza Mićivode (1969) zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja jer je kao službeno lice prekoračio granice, te pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist te drugom nanio štetu

Optužnica tereti Mićivodu da je u svojstvu vojnog lica, u činu pukovnika, u brigadi u kasarni Rajlovac, zloupotrijebio službeni položaj da bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

On je, optužen da je, koristeći svoj položaj, zahtijevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, da bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu Oružanih snaga BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije bio ovlašćen.

Prema optužnici, Mićivoda se sastajao sa oštećenima i zahtijevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac.

Mićivodu su, naime, uhapsili krajem 2018. godine pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH. Njegove mutne poslove su prvo, kako je tada rečeno, otkrili istražni organi u OS BiH, o čemu su i obavijestili nadležne organe na nivou BiH.

4 KOMENTARI

 1. After looking into a few of the blog posts on your web page, I truly like your technique of blogging.
  I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back in the near future.
  Please visit my web site too and tell me your opinion.

 2. You can definitely see your expertise within the article you write.
  The world hopes for even more passionate writers
  such as you who are not afraid to mention how they believe.
  All the time go after your heart.

Comments are closed.