Prosinečki objavio spisak za dvomeč s Armencima i Grcima

0

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak fudbalera koji će nastupiti u prvim mečevima kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020.

BiH će na početku kvalifikacija 23. marta na Grbavici igrati protiv Armenije, a tri dana poslije protiv Grčke na Bilinom polju u Zenici.

Za ovaj dvomeč Prosinečki računa na Ibrahima Šehića, Vedrana Kjosevskog, Kenana Pirića, Darka Todorovića, Seada Kolašinca, Tonija Šunjića, Ermina Bičakčića, Ervina Zukanovića, Eldara Ćivića, Stjepana Lončara, Muhameda Bešića, Gojka Cimirota, Miralema Pjanića, Elvisa Sarića, Radu Krunića, Gorana Zakarića, Harisa Duljevića, Denija Miloševića, Amera Gojaka, Edina Višću, Edina Džeku, Kenana Kodru i Elvira Koljića.

Prosinečki je istakao kako je donio ovu odluku, ne isključivo zbog toga što je Begović izgubio status prvog golmana Bournemoutha od 39-godišnjeg Artura Boruca, već zbog neprofesionalnog ponašanja 31-godišnjeg Trebinjca.

“Ne brani u posljednje vrijeme u Bournemouthu jer ima problema s trenerom. No, to nije jedini razlog zašto nije pozvan. Posljednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. Bitno je da nisu bili u pitanju objektivni razlozi. No, Šehić brani odlično, Pirić brani odlično i vjerujem u njih. Ako se Begović vrati na gol Bournemoutha, možda će biti pozvan”, rekao je Prosinečki.