Pročitajte dokle se došlo s uvođenjem 4G+ mreže

0

Geografsko širenje 4G+ signala BH Telecoma je svakodnevno i za vrlo kratki vremenski period se očekuje pokrivanje svih urbanih područja i najvažnijih putnih pravaca.

Pored značajnog tehnološkog iskoraka koji je kompanija učinila uvođenjem 4G+, u BH Telecomu je u toku i potpuna modernizacija mreže.
Sedmično se na 65 lokacija izvrši zamjena baznih stanica, a na ovim aktivnostima je angažirano više od 30 terenskih ekipa. Do sada je 4G+ aktiviran na područjima Sarajeva (šire područje), Zenice, Tuzle, Mostara, Travnika, Goražda, Bihaća i Banja Luke, a u toku su i aktivnosti na modernizaciji opreme i obezbjeđenja 4G pokrivenosti u ostalim urbanim sredinama, javlja BH Telecom.

Kako navode u saopćenju, izvođenje radova se odvija ubrzanim tempom i u vrijeme najmanjeg saobraćaja kako bi proces modernizacije što manje uticao na funkcionisanje mreže i pružanje usluga korisnicima.

S obzirom da je do sada realiziran značajan broj zamjena baznih stanica i intenzivirane aktivnosti na stabilizaciji saobraćaja, znatno je smanjena mogućnost povremenih prekida ili drugog vida otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže.

Korisnici su u mogućnosti da putem web stranice BH Telecoma svakodnevno prate intenzitet širenja mreže.