POČINJE AUTOMBILISTIČKA SEZONA: Tuzlu predstavlja Armin Mujkanović

0

Nakon znatno duže zimske pauze izazvane COVID-19 virusom narednog vikenda, dakle 20. i 21. 06.2020. godine starta i autombilistička sezona. Jedna od prvih utrka koja će se voziti u regionu je ona u Skradinu (HRV) koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske povijesnih automobila kao i regiju Jug.

Mnogi vozači nakon duže pauze, među kojima je i možda najuspješniji europski vozač brdskih utrka Simone Faggioli, su se odlučili da nastupe na toj utrci iako se neće bodovati za CEZ ili Europsko prvenstvo. Sportski auto klub SPArK Tuzla predstavljat će Armin Mujkanović sa svojim Yugom sa kojim, kao i prošle sezone, nastupa u grupi Historic klasa P1.

Usljed brojnih manjih kvarova koji su obilježili njegove nastupe prošle godine tvrdi da su riješili sve “dječije bolesti” na Yugu te najavljuje ozbiljne rezultate i lov na titulu Šampiona grupe Historic.

Nastup u Skradinu vidi kao idealnu priliku za “ozbiljan trening” i okršaj sa konkurencijom prije početka sezone u Šampionatu Bosne i Hercegovine.