PALA NEKRUNISANA KRALJICA MAFIJE U TUZLANSKOM KANTONU: Na graničnom prelazu u Srbiji uhapšena Margareta Hadžić-Marga nakon što je bježeći iz zatvora pokušala ući u Srbiju!

0

Margareta Hadžić zvana Marga jutros je uhapšena na srbijanskoj granici prilikom pokušaja bijega iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, nezvanično saznaje portal Klix.ba.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, Margaretu Hadžić jutros je uhapsila srbijanska granična policija po crvenoj potjernici Interpola koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina nakon bijega iz Kazneno-popravnog zatvora u Tuzli.

Naime, Hadžić se nalazila na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog organiziranja kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika, a nakon što je izašla na dopust iz zatvora više se nije vratila na izdržavanje zatvorske kazne.

Zbog toga je za njom raspisana Interpolova crvena potjernica po kojoj je jutros i uhapšena na granici između Bosne i Hecegovine i Srbije.

Kako nezvanično saznajemo, Hadžićeva se trenutno nalazi u Srbiji, a sada slijedi redovni postupak ekstradicije preko Ministarstva pravde BiH.

Margareta Hadžić zvana Marga, kozmetičarka iz Tuzle, najpoznatija je ženski vođa kriminalnih grupa, a koje su se uglavnom bavile prodajom narkotika.

Posljednji put je osuđena 2016. na trogodišnju kaznu zatvora, jer je sa Ružicom Babić i Almirom Hamzom organizirala grupu koja se bavila prodajom kokaina.

Ona je ranije osuđena i na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca. Naime, ona je 2012. godine u porodičnoj kući u prigradskom naselju Brđani uhapšena, a prethodno je teško ranila pripadnike Jedinice za posebne namjene MUP-a TK Draženka Vujanovića i Mladena Divkovića.

U nekoliko navrata i sama je priznavala da se bavila kriminalnim poslovima. U prošlosti je bila akter nekoliko pucnjava u Tuzli, bila je povezana sa zločinačkom organizacijom Ferida Okića, a 2010. joj je zapaljen automobil u dvorištu.