PADAJU MASKE: Dogovorena predizborna koalicija SDP – Jasmina Imamovića i PDA – Mirsada Kukića

0

Posljednje sjednice Gradskog vijeća Tuzla svjedoci su i potvrde ranijih pisanja o saradnji Imamovića i Kukića. Dokaz tome su glasanja na sjednicama GV Tuzla, u kojima prevagu donosi upravo PDA. Tako su posljednjih dana, pred posljednju sjednicu GV Tuzla član Izvršnog povjereništva PDA GO Tuzla Alen Kamerić i Jasmin Imamović uzastopno razgovarali nekoliko dana i očigledno dogovorili predizbornu koaliciju.

Ukoliko pomno pratimo dešavanja od sedmog Kongresa SDP-a, u kojima je posebno mjesto zauzimao upravo Mirsad Kukić i PDA koju je bivša Kantonalna organizacija SDP-a BiH Tuzla svrstala kao etnonacionalnu, ista postaje prihvatljiva. Da li je u pitanju revanširanje za milionski iznos koji je Kukić uplatio SDP-u za prošle Opšte izbore, što je svakako bila tema medijskih pisanja i pričanja po kuloarima ili jednostavno svjedočimo makijavelističkom pristupu Imamovića i Kukića.

Uz sve navedeno, saradnja SDP-a i PDA svakodnevno postaje sve jača. Prihvaćen tako među članovima i simpatizerima SDP-a u Tuzli postaje upravo Mirsad Kukić koji se veže za trgovinu utjecajem, zapošljavanje kadrova bez konkursnih procedura u javne ustanove, namještanje tendera u RMU Banovići, o kojem je i magazin Žurnal napravio film.