OGLEDALO NAŠEG DRUŠTVA: Pogledajte u kakvom je stanju Stomatologija Doma zdravlja Tuzla

0

Javna zdravstveno-nastavna ustanova Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla osnovana je 1923. godine i to je najstarija ustanova primarne zdravstvene zaštite u cijeloj BiH.

Posljednje značajnije ulaganje bilo je 2016. godine, kada je za renoviranje i adaptiranje prostorija Službe hitne medicinske pomoći po najsavremenijim evropskim standardima utrošeno 500 hiljada konvertibilnih maraka. Da i ostale Službe Doma zdravlja željno očekuju renoviranje, svjedoci su svi oni koji na žalost moraju posjetiti ovu Ustanovu.

Svakodnevno kroz Dom zdravlja prođe na hiljade pacijenata, a ništa drugačije nije ni sa Stomatološkom službom. Pored Službe u Domu zdravlja, 2016. godine otvorena je i prostorija Stomatološke ambulante u Lipnici, kako bi se mještanima ovog tuzlanskog naselja pojednostavilo pružanje medicinskih i zdravstvenih usluga. Trenutno u Stomatološkoj službi radi 60-ak uposlenika različitih profila.

Stomatologija je prije deset godina obnovljena sa novom stomatološkom opremom, za koju se već može reći i da je dotrajala. Pored opreme, i same prostorije su već odavno “zrele” za renoviranje u šta se možete uvjeriti.

Zar ćemo u 21. vijeku zbog kiše u zdravstenim ustanovama postavljati kante kako bi se voda u čekaonicama skupljala?