OGLEDALO DRUŠTVA: Dok gradonačelnik svečano otvara lift, renovirani dio Doma zdravlja prokišnjava (VIDEO)

0

Početkom juna gradonačelnik Jasmin Imamović svečano je otvorio lift u Domu zdravlja Tuzla. Ceremonijom presijecanja vrpce predstavio je na način kao da ga je on lično napravio, a ne da je napravljeno novcima građana Tuzle. Kao što je i sam u izjavi medijima naglasio, to je projekat od prošle godine koji je tek sad realizovan, za milo čudo, u izbornoj godini.

I dok je svečano presijecao vrpcu i puštao u rad lift, ne bi bilo loše da je malo prošetao po Domu zdravlja i uvjerio se u stanje u kojem se ova ustanova nalazi.

Žalosno je da nakon višemilionskih ulaganja u infrastrukturu ove ustanove koju naziva ponosom grada sa najopremljenijom Službom hitne medicinske pomoći u BiH, da na svaku jaču kišu voda se sliva iz plafona koji ako se ovako nastavi, pitanje je da li će ostati.

Da li je lift mogao biti ranije postavljen i treba li ustanova u kojoj se liječe naši građani da prokišnjava i u kakvim uslovima rade zdravstveni radnici pitanje je na koje uvijek ostane bez odgovora od nadležnih.

Da bi naši građani imali dobru medicinsku skrb trebalo bi obezbijediti da zdravstveni radnici imaju uvjete za to, a ne da moraju nositi kišobran kada idu doktoru.

OGLEDALO NAŠEG DRUŠTVA: Pogledajte u kakvom je stanju Stomatologija Doma zdravlja Tuzla