NOVA INVESTICIJA TUZLANSKE PIVARE: Puštena u rad savremena postrojenja za punjenje piva

0

Pivara dd Tuzla nastavlja sa investicijama koje prema zadanom planu za 2019. godinu iznose 5,6 miliona KM.

Cilj je unapređenje ključnih tehnoloških procesa i modernizacija proizvodnje, što je stub za stabilan i kvalitetan proizvod.

Ka tom cilju učinjen je i veliki korak – pušten je u pogon novi punjač za PET ambalažu, svjetske renomirane marke Vipoll kao i automatska CIP stanica sa rezervoarima sa dva nezavisna kanala pranja.

“Pored ovog ulaganja pivara je uložila i u druge sektore, a tu prije svega mislimo na opremu, jer smo kupili prije dva-tri dana nove viljuškare ukupne vrijednosti 270.000 KM. Za nekoliko dana nam stiže i vozni park od 10 Mercedes kamiona, a skupa s viljuškarima vrijednost će iznositi ukupno 1.760.000 KM”, izjavio je Fahrudin Salihović, direktor Pivare dd Tuzla.

Kako bi se dodatno unaprijedio rad ove pivare do kraja mjeseca će u novu opremu biti investirano još milion maraka.

“Mi kroz ove investicije želimo ulagati u privredu i svoje preduzeće, da zadržimo ljudske potencijale i da ih osavremenimo te da radimo na novim tehnologijama sve sa ciljem postizanja boljih rezultata i bolje kvalitete piva”, kazao je Salihović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović čestitao je upravi Pivare na novim investicijama koje će, kako je kazao unaprijediti kvalitet proizvoda po kojima je ova pivara prepoznatljiva.

Ovo je jubilarna godina za Pivaru dd Tuzla koja obilježava 135 godina postojanja i rada, izvijestio je RTV Slon.

alt