Nek’ si se ti našminkala, a imaš rak!?

0

Riječi su jedne šalteruše na klinici za onkologiju, komentar koji je uputila nakon što je jedna divna žena, majka pokušala napisati žalbu zbog otkazivanja termina.

MOLIM VAS ZAŠTO NIKO NE PRIČA O OVOME!!!!

Zašto čitava država nije čula za ovaj događaj.

Njen status prenosim u potpunosti:

Prije sedam dana sam zakazala pregled kod onkologa za danas u 10h. Kako imam taj pregled u 10h, a skener u 13:30, zamijenila sam smjenu na poslu, djecu poslala na čuvanje i bila u bolnici u 9:45. Predala knjižicu, sve uredno. Kada sam u 10:30 vidjela da još nikoga ne prozivaju, prišla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada ću doći na red, jer zakazana sam u 10h, a moram da stignem još i na skener. Gospoja sa one strane šaltera se izbečila na mene: “Nemoj ti da gledaš na to što si zakazana u 10, vas ŠESNAEST je zakazano u 10, kad vam podijelim brojeve onda ćete ulaziti kako je ko došao”.
Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11h nam gospoja podijeli brojeve i meni dade broj 10.
Ja opet odem do šaltera i opet mirnim tonom kažem: “Mogu li dobiti moju knjižicu nazad, jer ne mogu stići na skener ako budem čekala ovde naredna 3 sata, imam djecu, posao, život van ove čekaonice”.
Ona poče da viče: “Pa šta, imam i ja djecu”.
– “U redu gospođo, Vi ste na poslu i Vi ste mene zakazili u 10, kao i sve ostale pacijenate, ne razumijem zašto zakazujete uopšte?”
– “Ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su došli u 7 jutros da zauzmu mjesto” kaže ona.
– “Ženo draga, čujes li se, zašto da zauzimam mjesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne dijelite nam humanitarnu pomoć ovde, došli smo onkologu, zna se zbog čega ljudi ovde dođu, nisam došla od bijesa, niti zato što nemam gdje drugo da ubijem vrijeme. Imam rak i došla sam na zakazan pregled”.
Uzela sam knjižicu i otišla da napišem žalbu koju sam ubacila u sanduče. Galamila je zamnom: “NEMAŠ VREMENA DA ČEKAŠ A IMAŠ DA PIŠEŠ ŽALBU. I NEK SI SE TI NAŠMINKALA A IMAŠ RAK”.
Bravo gospođo sa šaltera.
Svakako ću pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao što kaže, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloških pacijenata zakaže u isto vrijeme? Doktor? Direktor? Ministar? Žena na šalteru sama donosi takve odluke?
Svi mi plaćamo da nam zdravstvo ovako funkcioniše, jer smo ovce glupe, koje ćute i puste da nas namjerno tjeraju da jos plaćamo i privatno liječenje.

Preuzeto sa: Minin Svijet / https://www.facebook.com/andrea.slomovicdjukic