Nakon smrti djevojčice koju je otac ostavio u vozilu: Prijeti mu 15 godina zatvora

0

Velika tuga obavila je Hrvatsku, ali i cijeli region, posebno Rovinjsko Selo i Sutivanac zbog smrti četverogodišnje djevojčice koja je prošlog četvrtka bila dva sata u užarenom automobilu.

Djevojčica se od petka borila za život, ali nažalost, na kraju joj nije bilo spasa. U ponedjeljak poslijepodne podlegla je posljedicama toplinskog udara i dehidracije u riječkoj bolnici Kantrida, piše Jutarnji.

Do tragedije je došlo jer ju je njezin 33-godišnji otac ostavio da spava na parkiralištu u automobilu ispred njegova frizerskog salona u Rovinjskom Selu.

Budući da ondje ima salon i jednu zaposlenicu, svaki dan je putovao na posao iz 30-tak kilometara udaljenog mjesta u kojem živi s trudnom suprugom i još jednim djetetom.

Frizerski salon u utorak je bio zatvoren, a na vratima je stajalo da će biti zatvoren do daljnjeg. Očevi prijatelji i sumještani su šokirani, potreseni, tužni. Tim više što se to dogodilo tačno na ulazu u frizerski salon.

„On je operirao koljeno i taj dan je trebao doći raditi. Bila je gužva, curica je zaspala u autu, on je ušao u salon i počeo raditi. Auto je bio parkiran odmah do ulaza u salon, tako da vjerojatno može vidjeti je li mu se kći probudila. Budući da su u ulici radovi, zatvorio joj je prozor kako prašina ne bi ulazila u automobil. Mislio je da spava. A onda su radnici koji rade tu na gradilištu vidjeli da nešto s njom nije u redu i pozvali pomoć. Ostalo znate“, kazao je frizerov prijatelj i član tamošnjeg mjesnog odbora Emil Radovan, koji je izrazio saučešće porodici.

Naime, poslije toga otac je hitno nazvao Hitnu pomoć, djevojčica je odmah prenesena u salon koji je bio klimatiziran te je prevezena u Opću bolnicu Pula.

Tu je stabilizirana, da bi se hitno prevezla u riječku bolnicu Kantrida gdje je tri dana bila kritično te su joj počeli otkazivali organi. Preminula je u ponedjeljak oko 15 sati.

Evpo zašto je opasno ostaviti djecu u vrućem automobilu - undefined
Evo zašto je opasno ostaviti djecu u vrućem automobilu

„Oca i obitelj svi znamo i nemamo nijednu ružnu riječ za njih. On je bio uzoran otac i za djecu bi bio dao sve. Suditi je nepotrebno jer je njemu sada najteže i treba to izdržati. Tragedija je velika i svi smo potreseni. On je bio veseljak, pola sela se kod njega šišalo“, kazao je Emil.

Potresene su i druge komšije. Vlasnik njegovog salona i prvi komšija također je u šoku i kaže da nikada s njim nije imao nikakvih problema te da mu je bio poput drugog sina, tim više što je bio dobar prijatelj s njegovim sinom.

„Što da vam kažem. Teška tragedija. Ne znam detalje, ali ljudi sada svašta govore. Ja znam da polovica toga nije istina jer je on bio dobar i savjestan. Znam da je bio na porođaju te male curice i da je zavezao pupkovinu. Imaju još jedno dijete i još jedno na putu i sada će to biti sve jako teško prebroditi. Njegovi roditelji žive tu, u Rovinjskom Selu, ali nema ih već danima. Vjerojatno su bili u bolnici i sada su kod njih doma“, kazao je njegov prvi komšija.

Bivši državni advokat iz Pule Davor Štorga, koji se ujedno bavi kaznenim zakonom 30 godina, rekao da je prema kaznenom zakonu najveća kazna za povredu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom od 3 do 15 godina zatvora. Ali, naravno da se prije toga moraju preispitati apsolutno svi detalji vezani uz smrti djevojčice.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.