Komšić: Rusi pokušavaju ući u Aluminij i Luku ploče. Vrlo su agresivni, probitačni ekonomski, obavještajno…

0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić rekao je da postoji nada za ugašeni Aluminij iz Mostara na način da se u postupku stečaja vidi koji dijelovi kompanije su održivi i koji bi mogli nastaviti raditi, ali, dodao je Komšić, i tu postoje razni planovi.

„Koliko znam, preko tog ‘Prvog plinarskog drušva’, a riječ je o ruskoj kompaniji, pokušava se za jeftine pare ući u zdrav dio Aluminija i nastaviti poslovanje onako kako to oni žele, ali u paru sa Lukom ploče, jer je riječ o vezanoj političko-ekonomoj trgovini“, rekao je Komšić za Federalnu TV u ponedjeljak navečer.

Na konstataciju urednice i voditeljice Aide Mujan da se Rusi spominju u mnogo segmenata u Bosni i Hercegovini, Komšić je rekao da Rusi nadiru u BiH.

„Vrlo su agresivni, probitačni ekonomski, obavještajno, politički… niko im se ne suprotstavlja“, rekao je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić podsjetio je da je DF 2015. godine izašao iz tadašnje Vlade Federacije BiH upravo zbog Aluminija, odnosno zbog načina kako je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zamislio da se treba upravljati javnim preduzećima u Federaciji BiH.

Istina, rekao je Komšić, SDA je Čovića podržala u takvom načinu upravljanja kompanijom.