Evo kako ćete pravilno očistiti i dezinficirati interijer automobila

0

Pandemija koronavirusa je mnoge natjerala da ozbiljnije razmisle o higijeni i čišćenju prostora u kojima borave. Kabina automobila nije izuzetak.

Već smo otprije znali da je kolo volana četiri puta prljavije od WC daske u javnom toaletu, a studije su pokazale kako je ručka pištolja za tankiranje jedna od najprljavijih površina u javnoj upotrebi – 12.000 puta je prljavija od prije spomenute WC daske.

Međutim, sada je sveopća tema koronavirus i postavlja se pitanje kako možemo interijer automobila dezinficirati. Klasične kemikalije ovdje u pravilu ne prolaze, osim ako smo spremni uništiti površinu pojedinih dijelova kabine poput presvlaka sjedala. Također, brišući plastiku armature riskirate da joj trajno narušite boju pojavom brojnih mrlja i diskoloraciju.

Larry Kosilla iz Ammo NYC, specijalist za detaljno čišćenje automobila, u videomaterijalu odlučio je s javnosti podijeliti nekoliko trikova za brzo i učinkovito čišćenje najprljavijih površina u automobilu. Logično, najvažnije je očistiti površine koje najčešće dodirujemo, a to su uz kolo volana i ručicu mjenjača sasvim sigurno ručice vrata, tipke i pojasevi.

Nakon klasičnog čišćenja specijaliziranim sredstvima savjetuje se korištenje sredstava za dezinfekciju, ali uz prvo testiranje na manjim površinama.