DISKRIMINACIJA U GRADSKOJ UPRAVI TUZLA: Van iz zgrade, vi vatrogasci širite zarazu!

0

Pored dugogodišnjeg zanemarivanja Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla od strane ‘gradskih otaca’ u vidu osavremenjavanja opreme i uslova rada, pripadnik vatrogasne jedinice Tuzla na gnusan način doživio je diskriminaciju u zgradi Gradske uprave Tuzla.

Naime, ulaskom koronavirusa i među pripadnike Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla, protjerivanjem iz zgrade Gradske uprave od strane portira, očigledno je da su instrukcije date da se svim vatrogascima ulaz zabrani, iako su oboljeli u samoizolaciji, a ostali testirani.

Kroz ovu informaciju koju su nam dostavili, postavili su i par pitanja. Znači li ovo da će vatrogasci kao što smo u proteklim mjesecima svjedočili biti prvi na liniji djelovanja, ulaziti sa opremom starom preko dvije decenije na nepristupačna mjesta, gasiti požare kao što je bio i onaj 2014. kada je u februarskim protestima zapaljena i zgrada Gradske uprave? Tada je na milost demonstrantima ostavljena prazna zgrada, a vatrogasci su bili ti koji su je od totalnog uništenja sačuvali.

U slučaju da na Panonskim jezerima bude potrebna intervencija, hoće li se zvati tuzlanski vatrogasci?