BiH: Dvoje zaraženih koronavirusom pobjeglo s Infektivne klinike

0

Radnici obezbjeđenja Klinike za infektivne bolesti, koja je smještena u ulici Jovana Dučića u Banja Luci, prijavila su policiji da su pobjegla dva pacijenta kod kojih je potvrđen COVID-19.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su ih identificirali i locirali.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, riječ je o osobama inicijala G.R. i D.R. iz Banja Luke, koji su bili na liječenju na Klinici za infektivne bolesti.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima ‘Prenošenje zarazne bolesti’ i ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje, da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode“, navedeno je u saopćenju.

Podsjećamo, D.R. je jučer, nezadovoljan uslovima u studentskom centru „Nikola Tesla“, prijetio da će skočiti s petog sprata, nakon čega su on i majka G.R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banja Luci.

“Policijska uprava Banja Luka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u RS, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini”, istaknuto je u saopćenju.