COVER
Nakon brojnih radionica u Tuzli, u srcu glavnog grada, u živopisnoj atmosferi Sarajevo Street Food Marketa, održane  su dječije radionice “Mali kuhari” koje su okupile brojne mališane i njihove roditelje. Cilj radionice bio je da djecu na kreativan i zabavan način upozna s osnovama kuhanja, zdravim navikama i timskim radom u kuhinji.
Uz pomoć koordinatora Foodology by Samir, mali kuhari su spremali jednostavna, ali ukusna jela, a kroz proces su učili o važnosti higijene, pravilnog korištenja kuhinjskog pribora i timske saradnje. Osmijesi na licima i ponos kada su završili svoja jela, bili su najbolji pokazatelj uspjeha radionice.
Roditelji su s oduševljenjem posmatrali svoje mališane kako sa pažnjom i entuzijazmom prihvataju uloge malih kuhara, a mnogi su istakli kako ovakve aktivnosti obogaćuju sadržaj ponude za djecu u gradu, ali i podstiču zdrave stilove života od najranije dobi.
“Mala škola kuhanja – velika radost na Srajevo Street Food Marketu” poručili su organizatori.
Radionica “Mali kuhari” dio je bogatog programa Sarajevo Street Food Marketa, koji ove godine spaja gastronomiju, zabavu i edukaciju za sve generacije.
Pročitajte još...

Najopasnija jela na svijetu

Pustolovi često putuju tamo gdje ih stomak vodi, u potragu za neobičnom i egzotičnom hranom koja ponekad može biti opasna po život. Opasnu hranu, međutim,...